Wie zijn wij?

Kinderdagverblijf Achter de maan is een zelfstandig kinderdagverblijf opgericht in 2010 door Framke Trousse. Ondertussen hebben wij 3 locaties en werken wij met een uitgebreid en gemotiveerd team dat de nodige kwalificaties heeft van begeleider in de kinderopvang.

 

Regelmatig volgen wij vormingen rond verschillende thema’s: EHBO, pedagogisch klimaat, FAVV,… .

 

Alle locaties van Achter de maan staan onder toezicht van Kind en Gezin zodat het beroep kan doen op de nodige attesten. Wij werken ook heel nauw samen met de Stad Antwerpen.

achter de maan

Framke Trousse
Zaakvoerder
framke@kinderdagverblijf-achterdemaan.be
Tel.: 0473 73 21 17

Visie

 

Wij willen persoonlijke opvang op maat van het kind bieden. Hoogwaardige kwaliteit en professionaliteit uiten zich op alle vlakken: begeleiding van het kind, inrichting, activiteiten,… .

 

Veiligheid is een hoeksteen van de onderneming en wordt doorgetrokken op alle vlakken: omgang met kinderen, keuze speelgoed, voedsel, brengen en oppikken van de kinderen, ondersteunend personeel,… .

 

Wij zijn een kinderdagverblijf op ritme van de kinderen, waar de kinderen nog kind mogen/moeten zijn.

 

De individuele evolutie van het kind wordt hoog in het vaandel gedragen, alsook het samenleven in groep. Openheid naar ouders en kinderen toe is voor ons heel belangrijk. Ons doel is samen met de ouders aan de toekomst van onze kindjes te werken.

 

Achter de maan heeft de ambitie om meer te zijn dan een crèche waar kinderen afgezet en opgepikt worden. Achter de maan wil betrokken zijn , prikkelen, stimuleren, zonder prestatiegericht te zijn, maar om de kinderen de kans te geven zich te ontplooien op eigen ritme in een veilige en warme omgeving.

 

Spel, beweging en muziek zijn belangrijke elementen in de dagstructuur. Ze stimuleren immers de ontwikkeling van geest en lichaam op een speelse manier. Elke dag is een kans om iets/elkaar te beter te leren kennen.

 

Huiselijkheid, warmte en gezelligheid zijn de kernwaarden, binnen een structuur die de kinderen ten goede komt: ritme, regelmaat en rust.

 

Waar vind je die bijzondere plekjes voor bijzondere mensjes?

Antwerpen

Grote Hondstraat 38 - 40
2018 Antwerpen
Tel. 03 230 81 20

Berchem

Onze Lievevrouwstraat 31
2600 Berchem
Tel. 03 230 86 19

Berchem 2

Frans Beckersstraat 25
2600 Berchem
Tel. 03 281 39 55