Groeien om te bloeien

Persoonlijk contact

Persoonlijk contact

 

Uw kindje komt terecht in een kleine groep. Huiselijkheid is voor ons heel belangrijk en dit willen we uitdragen op verschillende manieren.

 

Ook al hebben wij meerdere locaties, we proberen de communicatie zo persoonlijk mogelijk te houden.

 

Tijdens de rondleiding en de wenmomentjes leert u ons kennen, maar ook nadien blijven we altijd bereikbaar via een gesprekje, telefoon of mail. Jaarlijkse voorzien we per kindje een oudercontact.

 

Zijn er vragen of wil u een woordje uitleg, advies of een persoonlijk gesprek, geef ons gerust een seintje!

Wij zijn blij u te kunnen helpen!

Huiselijke warmte

 

We vinden het belangrijk dat uw kindje zich thuisvoelt bij ons. Daarom vinden we ook huiselijkheid en gezelligheid een belangrijke factor. Zachte en moderne kleuren, netheid, aangepast speelgoed, warmte,… .

 

Er is altijd ruimte voor een extra knuffel bij ons! We willen dat uw kindje zich ten volle kan ontwikkelen in een positieve omgeving.

Welkom in ons kinderdagverblijf!

Persoonlijk contact
Persoonlijk contact

Versbereide maaltijden

 

Dagelijkse bereiden wij zelf onze maaltijden vers. We houden daarmee rekening met de leeftijden, de seizoenen, proberen nieuwe smaken te introduceren en leggen de nadruk op gezonde tussendoortjes.

 

Zo kiezen wij vb voor volkoren producten, kunnen onze kindjes zowel genieten van selder met bollekes als een curry met kokos, kip en vele groentjes.

 

Voor de introductie van nieuwe voedingsmiddelen houden we uiteraard rekening met de voedingstabel van kind en gezin.

 

Overdag zijn er verschillende drinkmomentjes (water) zodat onze kindjes vlotjes water leren drinken.

 

We voorzien in de namiddag ook een tussendoortje: snoeptomaatjes, een volkoren koek, maiswafeltje,… .   Ook fruit kopen we in volgens de seizoenen.

Smullen maar!

Sterk pedagogisch beleid

 

Om onze kwaliteit te evalueren en verbeteren gebruiken we het zelfevaluatie instrument van Kind en Gezin (MemoQ). In verschillende dimensies worden onze sterke punten en onze werkpunten bloot gelegd. Zo kunnen we aan de slag gaan en onze omgeving blijven verbeteren.

 

We willen immers mee gaan met onze tijd en oog houden voor wat er rond ons gebeurt!

 

We werken maandelijks aan een ander thema zodat we onze kindjes kunnen blijven prikkelen, stimuleren, laten verkennen,… De ideale voorbereiding voor kleuterschool in een warme omgeving zonder enige vorm van prestatiedrang.

 

We kiezen voor activiteiten die gericht zijn op sociale, verstandelijke, emotionele en lichamelijke ontwikkeling, diversiteit en de wereld & maatschappij rondom ons, taalontwikkeling (verbaal en non verbaal), positieve identiteit.

 

Bij bepaalde onderwerpen betrekken we ook het gezin! Zo geven we workshops of voorzien we opleidingen voor onze ouders.

Hou zeker onze Instagram en Facebook pagina in het oog om onze avonturen te volgen!

Persoonlijk contact
Persoonlijk contact

Stevige basis en structuur

 

Dagelijks lezen wij voor en zingen wij liedjes met onze kindjes. Dit is heel belangrijk voor de taalontwikkeling en behoort bij ons tot de basis.

 

Ook de weg naar zelfstandigheid proberen we te stimuleren door onze kindjes nieuwsgierig te maken en vooral door zelf te laten proberen.

 

Naargelang uw kindje ouder wordt, zullen wij meer structuur proberen aanbieden, steeds op maat van het kind. Een duidelijke structuur creëert duidelijke verwachtingen en geeft kinderen de kans om de anticiperen en te participeren. Maar een goede structuur dient er ook voor om een keertje van af te kunnen wijken! Is het plots mooi weer, dan gaan we naar buiten. Of heeft uw kindje een keer geen zin om mee te knutselen, geen probleem!

Stimuleren en aanbieden heeft voorrang op prestatiegericht werken.

Ervaren begeleiding

 

Ons team bestaat uit gemotiveerde en gediplomeerde kinderbegeleiders die onze kindjes de structuur en warmte kunnen bieden die zo belangrijk zijn de eerste jaren. Ook veiligheid primeert.

 

Ze volgen regelmatig opleidingen om ook de sector mee op de voet te volgen. Ze worden actief betrokken bij het beleid van het kinderdagverblijf en staan altijd klaar met een glimlach.

 

We zijn een plek waar er ook ruimte is voor opleiding onder toezicht. We ontvangen stagiaires uit verschillende scholen, bovenop het vaste team.

Persoonlijk contact
Persoonlijk contact

Veilige omgeving

 

Uw kindje veilig kunnen achterlaten in een warme omgeving. Als ouder is er niets belangrijker.

 

We dragen dit uit op alle vlakken; van omgang met onze kindjes, keuze van  speelgoed, aangepaste materialen om te slapen, keuze van voeding,… .

 

Om de start van opvang vlot te laten verlopen, hebben we een uitgebreide wenprocedure. Uw kindje leert ons kennen en kan wennen op een rustig tempo aan de opvang. Dit is zeer belangrijk in de preventie van wiegendood.

 

De veiligheid van onze kindjes is een van de belangrijkste hoekstenen van onze opvang.

Ruimte om te ontdekken

 

Onze kindjes moeten kunnen proeven van de wereld die voor hen ligt… .

We hebben hier oog voor door hen zoveel mogelijk te betrekken in leuke activiteiten. Van meehelpen in de keuken tot oog hebben voor diversiteit.

 

Ook de kinderopvang is constant in evolutie, wij volgen regelmatig een opleiding die we dan tot bij onze kindjes willen brengen. Bovendien betrekken we graag onze ouders in interessante topics!

 

Heeft u suggesties of leuke ideëen? Laat het ons zeker weten, samen kunnen we nog veel ontdekken!

Persoonlijk contact

Waar vind je die bijzondere plekjes voor bijzondere mensjes?

Antwerpen

Grote Hondstraat 38 - 40
2018 Antwerpen
Tel. 03 230 81 20

Berchem

Onze Lievevrouwstraat 31
2600 Berchem
Tel. 03 230 86 19

Berchem 2

Frans Beckersstraat 25
2600 Berchem
Tel. 03 281 39 55